Hoe tablets uw organisatie kunnen ondersteunen bij het behalen van betere verkoopresultaten

Organisaties over de hele wereld maken gebruik van de kracht van de tablet om hun sales team efficiënter en effectiever te laten werken. 94% van ’s werelds 500 grootste bedrijven zetten al tablets in of zijn hiermee aan het testen. Maar hoe gebruiken zij de tablet om hun resultaten te verbeteren?

Uit onderzoek van bedrijfsperformance specialist Alexander Proudfoot blijkt dat een verkoper in de praktijk maar 11% overhoudt voor actief verkopen.

behalen van betere verkoopresultaten

Grofweg bestaat een dag van een verkoper uit het vergaren van prospects, bijwerken van administratie, het oplossen van problemen, reistijd en natuurlijk actief verkopen. Ideaal gezien zou de verkoper de meeste tijd besteden aan actief verkopen en zo min mogelijk aan overige zaken. Dit staat namelijk in directe relatie tot het behalen van verkoopresultaten. Uit onderzoek blijkt echter dat in de praktijk verkopers maar 11% van hun tijd overhouden voor actieve verkoop. Een verkoper kan door het bieden van sales enablement tools op alle fronten efficiënter werken en houdt meer tijd over voor zijn belangrijkste taak: actief verkopen.

Wilt u meer weten over hoe tablets uw organisatie kunnen helpen met het behalen van betere verkoopresultaten? Download dan hier het E-book.

e-book tablet sales resultaten