Tips voor het gebruiken van tablets op de beurs

tablets op de beurs

Veel van onze klanten gebruiken tablets tijdens beurzen en evenementen om hun onderneming, producten en services beter te kunnen presenteren bij bezoekers van hun beursstand. De mobiliteit en snelheid van de tablet maakt deze de ideale tool om op een evenementvloer te gebruiken. Het is duidelijk dat veel organisaties de kracht van de tablet herkennen om tijdens evenementen de aandacht te kunnen trekken.

In de afgelopen maanden hebben wij diverse evenementen van verschillende branches bezocht. Wij waren echter verbaasd hoeveel bedrijven de tablet niet actief gebruiken op hun beursvloer, terwijl men deze in veel gevallen wel had aangeschaft. In veel gevallen was de oorzaak dat men eenvoudig niet goed genoeg was voorbereid met als gevolg dat de tablets in een hoekje stof stonden te vergaren.

Als u van plan bent om tablets te gaan gebruiken tijdens toekomstige evenementen, neem dan deze tips mee om de meest gemaakte fouten tijdens de beurzen niet te maken.

1. Geef stand medewerkers een basis training

Een tablet lijkt een voor zichzelf sprekend product, echter weten verrassend veel mensen nog niet hoe ze een simpele taak moeten uitvoeren zoals de tablet unlocken, multitasken of zelfs hoe ze een app moeten gebruiken. Je kunt er dus niet vanuit gaan dat iedereen inmiddels bekend is met de werking van tablets. Er zijn grote verschillen tussen het gebruik van Android tablets en iPads en ook in het gebruik van de verschillende versies van de besturingssystemen. Zo heeft Apple in de nieuwe iOS7 update veel functies vereenvoudigd en toegevoegd, maar niet iedereen is met de nieuwe interface en functionaliteiten bekend.

2. Vertrouw niet op de openbare Wifi

Met honderden smartphones, laptops en tablets, die allemaal gebruik maken van hetzelfde Wifi netwerk, kunt u er vanuit gaan dat de draadloze verbinding op de beurs verreweg van optimaal is. In veel gevallen kan een website of web applicatie niet optimaal gepresenteerd worden. Zo zagen wij bijvoorbeeld op de Energie vakbeurs een beursstand, waar men de  tablets maar had uitgezet, simpelweg omdat de draadloze internetverbinding te slecht was om hun webapplicatie te kunnen draaien.

Bent u van plan gebruik te maken van internet tijdens beurzen, zorg ervoor dat elke tablet zijn eigen 3G/4G verbinding heeft. De kosten van mobiel internet vallen reuze mee en dit kan u een hoop frustratie schelen.

3. Zet de Auto-lock functie uit

Een tablet is ideaal om producten te presenteren op uw stand. Echter een van de problemen met tablets is dat ze vaak standaard een lock op zit met als gevolg dat er een continu de code moet invoeren om deze weer te unlocken. Het is daarom verstandig om tijdens de beurs de auto-lock functie van de tablet uit te zetten. Hoe u dit precies doet is afhankelijk van uw tablet, voor iPads kunt u dit heel eenvoudig doen op de volgende manier:

4. Vergeet de adapter niet

Tablets hebben een vrij lange batterijduur. Zo kunt u er bijvoorbeeld urenlang video’s op afspelen, echter wanneer de tablet een hele dag intensief gebruikt wordt, is de accu hier niet tegenop gewassen. Vergeet dus niet een adapter mee te nemen! Op een stand zagen we iPads die als displays werden gebruikt, waarvan de batterij bij allemaal leeg was.

5. Houdt de tablet schoon

Een tablet kan echt een fantastische sales tool zijn om uw producten mooi weer te geven, zeker als er gebruik wordt gemaakt van het Retina scherm van de iPad, waarvan de scherpte zelfs vele malen hoger ligt dan Full HD schermen. Echter heeft u hier niets aan als het scherm vol vette vingerafdrukken zit. Dit weerhoud mensen ervan de tablet te gebruiken en laat en onprofessionele indruk achter. U kunt de tablet eenvoudig schoonhouden met bijvoorbeeld een brillendoekje.

Wilt u meer weten hoe de Sync4Sales app u kan helpen tijdens beurzen, download dan hieronder onze brochure.

 

Download-Sync4Sales-brochure-button